Hejdå Sverige :D

Hejdå, nu flyger vi till Thailand 😜


Frissan =)

Har varit till frissan idag =) Vet inte riktigt om jag blev 100% nöjd men måste vänta tills imorgon innan jag avgör!! Alltid svårt att veta första timmarna efter, för att frisyren/håret ser aldrig likadan ut när man kommer hem från frisören som den gör när man har duschat någon gång!!

Men skall skriva imorgon om jag är nöjd eller inte 😉

Här får ni se en förre och efter bild 😊


Måndag och snart tisdag 😃

Ja då var måndagen över för oss och vi ser fram emot en ny dag! För det blir en dag närmare avresa till Thailand 😃
Idag är det exakt 1 vecka, och denna tid om en vecka så är vi typ förhoppningsvis framme i Thailand och ska börja våran färd ned buss 😃 Snacka om att man nu längtar som tusan, och det är också stressigt tyvärr såhär just innan!

Vi har inte packat något än, men vi har våra pass och jag har varit och dyrhandlat på Apoteket för ca 800 kr :O Helt sjukt, men det är saker som är bra att ha:

- Solskyddsfaktor 50 & 20 + läppar
- Öronproppar att ha på flyget
- Vätske ersättning
- Goda magbakterier (bra att äta eftersom vi inte är van med den starka maten)
- Handsprit (man vill ju undvika att bli sjuk på en utlandsresa) :)

Och imorgon blire Vaccinering för både mig och sambon så håller tummarna för att han ska våga, han är livrädd för sprutor!! Ska också växla pengar :)

Sov gott :)


Då var helgen över :/

Ja det är typiskt, varför skall helgen alltid få så fort!! Det är något man frågat sig i alla år!! Och det finns ett kort svar på det: Därför att helgerna är så roliga/mysiga =)

Jag och min underbara sambo har spenderat helgen (Lördagen) först med att jag städa lilla förrådet i vår lägenhet medan han körde skoter och sedan vara vi en snabbis till stan med grannen för att han behövde köpa nå grejer till bilen som tyvärr är trasig och han hittar inte riktigt felet!! Men hoppas stackarn får till det snart =)

Sedan blev det middag på Max och på kvällen åkte jag och sambon till min kusin & mitt gudbarn Filip =) Så vi fick mysa länge med dom, alltid lika mysigt!

Söndagen blev nästan lika mysig den, jag började med att städa "stora" förrådet som vi har överst i hyreshuset och sedan efter middagen åkte vi till svärmor och var lite social mot henne eftersom hon åker och jobbar i Ånge imorgon så vi hinner inte träffa henne nå mer innan vi far utomlands.

Sedan for vi och solade solarium, det är bra att göra det lite innan så att kroppen är lite van även fast det blir en helt annan sol i Thailand och man behöver inte vara riktigt lika vit då när man kommer dit bort ;) Vi hann även förbi sambons kusin och hans flickvän en stund gör att se på hans nya skoter, men jag kollade få aldrig på den utan gick in och pratade med Sara medans hon lagade middag! Riktigt trevligt, och dom bor så mysigt =) Det är dom små radhus som man kan hyra, det är en 2:a dom har och det finns även ett kallgarage till huset =)

Drömmen vore ju att få hyra en sådan radhus lägenhet tills man har råd att bygga/köpa hus. Synd bara att det är så lång väntetid på dom, man kan ju få vänta på mellan 1 halvår och typ 1 år som minst! Men jag har ställt mig på kö då får se hur lång tid det tar, och det som är bra med dom där lägenheterna är att dom är riktigt billiga =) Nu måste jag sova, ska jobba på dagis imorgon i köket 7-13.30 =)

Bild på mitt gudbarn Filip ❤


Kvällens middag

Medans jag höll på att fixa om i garderoberna i sovrummet så gjorde sambon iordning middagen som blev färdig mat: Grillad kycklingben med potatisgratäng, och till efterrätt blev det Semlor :)

Och jag vet, man får inte börja äta dom innan fettisdagen, men vi är i Thailand då så vi måste äta dom nu innan och man kan absolut inte hoppa över att äta dom ett år heller, det går inte :D


Fortsättning på förra inlägget!

Förra inläggets rubrik är inte riktigt sann..
 
Men i mitt hjärta känns det precis som rubriken sa.. Att jag är föräldralös...
 
 
Min pappa gick bort för snart 5 år sedan pågrund utav att hans blindtarm sprack. Han sjukanmälde sig från jobbet och var hemma i exakt 1 vecka (en vecka då han hade fruktansvärt ont i magen och spydde). Till oss sa han att han hade magsjuka vilket jag trodde på dumt nog... Så jag höll mig borta från han och bodde hos min kille under den veckan för att jag inte ville bli smittad, men han ringde mig en dag och frågade om jag kunde handla lite åt han och mitt svar blev självklart Ja =) Men dum som jag var så öppnade jag bara ytterdörren och lämnade varorna där(hade även tagit in tidningen), jag stod där och pappa låg inne på sitt rum i sängen och vi pratade igenom väggen i ca 5-10 min och sedan sa vi hejdå och jag åkte till min kille (detta var samma dag som pappa mest troligen gick bort). Eftersom det inte gick att fastställa när han exakt gick bort så fick vi bestämma det datum då farfar hittade han eller dagen innan. Som jag sa tidigare så visade det sig vara blindtarmen, men då vare försent, försent att operera. Hade han kommit in till sjukhuset så hade han levt idag (idag är det nästan ingen som dör pågrund utav att blindtarmen spricker för att de flesta hinner komma in till sjukhuset och operera bort den innan dom dör). Dagen då pappa hittades körde Farfar min förbi pappas hus som han då hade köpt ett halvår tidigare. Och farfar tyckte att det var konstigt att pappas arbetsbil och hans privata bil var hemma på en vardagsförmiddag så han gick in till pappa. Då han kom in chockades han utav en stank som inte går att beskriva, sedan när han går in i pappas sovrum hittar han pappa död på sängen, iskall så han hade legat ett bra tag.
 
Några år innan pappa dog, började mamma min må dåligt då hon varit tillsammans med en kille i några år som är helt sjuk i huvudet (pappa och mamma var då skilda sedan flera år tillbaka) och denna man som idga är pappa till mina 2 minsta bröder slog sina 3 barn m.m. Sedan det tog slut mellan han och mamma så har hon mått psykiskt dåligt och åkt in och ut från psyket. Den smörtan man bär inom sig av att se sin mamma må så fruktansvärt dåligt, den går verkligen inte att beskriva.
Och att sedan bli väckt på morgonen av att mamma skärt sig i armarna med en sax på toaletten och då man går och kollar får man se ett handfat fullt utav blodstänk och en blodig Ikea sax...
Sedan att få höra några månader senare att mamma tog livet av sig och hennes hjärta stannade, men läkarna lyckades rädda henne i sista sekunden. Den smärtan som då uppstår i mitt hjärta, den är inte att leka med och det är något som kommer sitta i för all evighet!.
 
Nu har det gått cirka 9 år sedan mamma började må dåligt. Och det finns nästan inget i henne som påminner mig om den underbara mamman hon var förr. Tyvärr, jag saknar henne så fruktansvärt mycket att det inte går att beskriva. Men jag kan heller inget göra åt det utan det är bara att leva med det! Leva med att man nu mera har en egoistisk kompis som var min mamma och som förhoppningsvis kommer att bli min mamma i framtiden. Men hon kommer nog aldrig bli samma person som hon en gång i tiden var. En skötsam, snäll, omtänksam person som det lös lycka ifrån. Hon tänkte alltid först på alla andra innan hon tänkte på sig själv. Hon hade det så fint hemma, välstädat och det luktade gott hemma. Hon hade alltid en välkomnande famn när man behövde prata eller då man bara helt enkelt var kramsjuk.
Idag är hon en egoistisk person som alltid i första hand tänker på sig själv. Hon har nu ett shoppingberoende som verkligen inte är sunt för någon, hon har så mycket grejer hemma att det inte gåt att ha det städat. Man får alltid en kram då man vill, men jag får bannemig se till att åka till henne, och den känns inte direkt sådär varm och kärleksfull som den var förut. Hon hör aldrig av sig och frågar hur jag mår eller säger att hon saknar mig eller något sådant. Utan hör hon av sig så är det för att hon behöver skjuts hem från sjukhuset en snabbis, eller att hon vill att jag ska köpa något. Det går inte att beskriva allt.. Men vars tog min mamma vägen? Du är enormt saknad mamma!! Träffade dig idag, och visst du sa att jag skulle köra försigt hem för att du är rädd om mig, men borde du då inte höra av dig och fråga hur jag mår och då jag säger att jag inte hunnit kolla upp hur mycket pengar hon är skyldig mig för att jag haft så mycket att göra. Så vare som att prata med en spegel, hon frågade aldrig vad jag haft för mig, eller hur jag mår. Ingenting, som att prata med en spegel...
 
Ne nu måste jag lägga mig och sova! Jag älskar er så fruktansvärt mycket mamma och pappa men ni är mer saknad!! <3 <3 <3

Föräldralös!!

Mamma och pappa jag saknar er så förbannat mycket!! <3


Äntligen!!

Imorgon jobbar jag sista söndagen, sista helgen innan vi drar till Thailand, och Gud så skönt det kommer bli att slippa helgerna, nu har jag ju jobbat 3-4 helger i rad och sambon är ganska less på allt detta helgsjobb då det är enda dagarna vi kan vara lediga tillsammans om inte jag jobbar helg!! Men nu ska jag festa vidare :) Tog en kort kisspaus nu :)


Äntligen!!

Imorgon jobbar jag sista söndagen, sista helgen innan vi drar till Thailand, och Gud så skönt det kommer bli att slippa helgerna, nu har jag ju jobbat 3-4 helger i rad och sambon är ganska less på allt detta helgsjobb då det är enda dagarna vi kan vara lediga tillsammans om inte jag jobbar helg!! Men nu ska jag festa vidare :) Tog en kort kisspaus nu :)


Thailand snart kommer vi =D

Japp då återstår det  17 dagar tills vi är påväg till Thailand =D
Det kommer bli helt underbart att få åka bort i 3 veckor och typ inte göra ett skit =D
Jag ska verkligen passa på att sola och bada mycket i Thailand så förhoppningsvis har jag byggt på en riktigt fin solbränna när vi sedan kommer hem ;)
 
 
Vi kommer som sagt vara borta i 3 veckor, 1 vecka i Ao Nang (Crabi) och 2 veckor i Caron.
 
Vecka 1- Hotell:

Best Western Ban Ao Nang Resort FF+

 
Snabblänk & lite mer bilder:
http://www.fritidsresor.se/resa/thailand/ao-nang-krabi/best-western-ban-ao-nang-resort/bilder?gclid=CL_Op7K_4LQCFWZ2cAodx04AMw
 
 

 Vecka 2- Hotell:

Snabblänk & lite mer bilder:
http://www.fritidsresor.se/resa/thailand/phuket/karon-beach/hotell-ramada-phuket-south-sea-karon/
 
Visst bli man lite avundsjuk ;) Och jag ska försöka blogga lite undertiden vi är i Thailand så ni får bli ännu mer avundsjuk ;) Hejsvejs!!

Himmel vad tiden går fort!!

Helt sjukt vad tiden går fort!! =)
 
- För 2 dagar sedan var det exakt 1 år sedan jag tog körkortet
 
- Om exakt 17 dagar denna tid sitter jag, min älskade och några kompisar på flyget till Thailand =D
 
- Om lite mindre än 3 månader så har vi bott i den här lägenheten i 1 år (vilket är sämre för då höjs våran hyra med 10 % vilket blir en ökning på  kr.
 
- Om 3-4 månader fyller vår älskade kisse 1 år =)
(Jag har jätte svårt att komma ihåg datum sedan pappa gick bort, hade hyfsat bra minne innan han gick bort. Men sedan efter att han gått bort så kan jag endast minnas typ datum som jag kunnat sedan innan han gick bort, och har därför svårt med nya datum)
 
- Om 5 mån har jag och älskade sambon varit tillsammans i 6 år som varit helt underbara <3 bortsett från alla bortgångar av nära och kära samt mammas psykiska måendemående.

Hej alla läsare =)

Jag vill be om ursäkt för att jag inte varit så aktiv, jag har mina perioder då jag skriver mer och då jag skriver mindre!! Och nu har jag inte skrivit på ett tag och det har sin förklaring så jag tänkte dra den lite snabbt!

Jag är en person som stundvis inte mår så bra, eftersom det händer så mycket runt omkring mig hela tiden!! Och då jag tror att jag skall få slippa allt elände ett tag så dyker det alltid upp något annat!! Men jag är sjukt glad att jag har mina närmsta kompisar och självklart min älskade sambo, för utan dessa personer så hade jag aldrig klarat av allt som varit!! Inte en chans, jag hade inte ens klarat av en liten liten del utav det!! Så tack underbara fina vänner för att ni finns, och ni vet vilka ni är ❤

Jag har så mycket jag skulle behöva skriva av mig om (bl a om mamma, bröderna, pappa) men det får jag ta någon annan dag för nu måste jag sova. Väckarklockan står på 6.00 för att fara till jobbet och för första gången göra mat åt väldigt många människor. =) ta hand om er!


RSS 2.0